Praktisk

Her kan du finde praktiske informationer om Det Mobile Escape Room.

Hvor holder Det Mobile Escape Room til?
Vi holder til ved Solbjerg i det sydlige Aarhus, men escape room oplevelsen er hos os jo mobilt og kører derfor til hele landet ved større arrangementer. Ved mindre arrangementer op til ca. 20 personer køres typisk til destinationer indenfor en radius af 1,5 time fra Aarhus.

Hvor lang tid tager det at gennemføre Det Mobile Escape Room?
Tiden for at gennemføre er selvfølgelig afhængig af, hvor hurtige I er og om I får hints. Men det tager typisk 45-75 minutter.

Den mobile escape box kan tilpasses i mængden af opgaver og sværhedesgrader, så den kan laves på 30-90 minutter.

I kan selv bestemme om I ønsker en max tid, så der kommer mere konkurrence og pres, eller om I bare ønsker at have det sjovt med de forskellige opgaver.

Hvor mange kan vi være?
I princippet kan man gennemføre et Escape Game én person, men vi anbefaler at I er mindst 4 personer i en gruppe. Det maksimale personer i en gruppe er 8 personer. Hvis I er flere, bliver i delt op i flere grupper og kan dermed konkurrere med hinanden på tid.

Pt har vi:

  • 15 escape room bokse – ialt max 120 personer
  • 7 escape room kufferter med et mordmysterie – ialt max 56 personer

Hvor gammel skal man være?
Vi anbefaler at man er minimum 15år til “Mordmysteriet”, da opgaverne kræver et erfarent hoved.

Eller fra 12 år ved “Teenage sønnen” escape room boksen.

Skal der være en game master til escape rummet?
Normalt vil vi være game master for at kunne hjælpe og give hint undervejs. Ved specielle lejligheder kan man selv blive uddannet til at være game master for escaperoom oplevelsen. Vi anbefaler dog max at man er ca 20 personer, da det kræver rutine for større grupper.

Ved mange deltagere er det bedst med flere game mastere.

Hvilken løsning skal jeg vælge?
Det kommer lidt an på hvad man er til.

Teenage sønnen er nyeste løsning. En gruppe forskere som prøvede begge løsninger foretrak helt klart teenage sønnen, da der er flest gåder og dermed flest aha-oplevelser. Desuden er der “flere spor” så nogle personer typisk godt kan arbejde videre, mens andre arbejder med en opgave.

Mordmysteriet er et mere klassisk escaperoom tema. Det indeholder ikke så mange, men til gengæld sværere opgaver.

Hvad er forskellen på escape room, mystery room, puzzle room, riddle room, escape game, mystery game, puzzle game og riddle game?

Der er mange forskellige navne for escape rooms og escape games:
Men navnene escape room, mystery room, puzzle room, riddle room, escape game, mystery game, puzzle game og riddle game med flere, dækker over samme disciplin, som er en samling af opgaver, gåder osv.
Ved nogle skal man fysisk bryde ud af et rum, andre gange gælder det om at løse en opgave. Nogle har en maximum tid, så det gælder om at skynde sig, mens andre bare handler om at få løst opgaven.

Hvor kan jeg finde hints til gør det selv escape room boksene?

Dem kan du finde her: Hints

Historien bag

Du kan læse om historierne bag de mobile escape rooms her.

Book et mobilt escape room under kontakt.